T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARSİN - Atatürk Ortaokulu

Haberler

Nis

''Arsin Velileri Okuyor '' kitap okuma yarışması ödül töreni, Dijitalizm kitabı yazarı Said Ercan'ın Çevrimiçi bağlantı ile katılımıyla Arsin Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Yarışma 1.si 50 sorunun tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza atan okulumuz velisi Merve KUL cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.  Ayrıca okulumuz 1.leri olan Burcu ÖRNEK ve Selim BİR yarım gram altın ile ödüllendirildi. Velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yarışma şartnamesi gereği yarışmada 1.olan veli okulu ödülü olan gram altını okul müdürümüz Ali Sait ABDİOĞLU ve okul aile birliği başkanımız Raif Halil GÜRSOY aldı.

 

Mrt

Mart ayının öğrencilerini ve en hayırsever sınıflarımızı belirledik. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Ramazan ayının manevi ikliminde okulumuz idareci, öğretmen ve yardımcı personelleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Bereketin ve hayırların bol olduğu mübarek Ramazan ayında bir araya gelen idareci, öğretmen, yardımcı personelimiz aileleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde iftar yemeği gerçekleştirdi. Düzenlenen iftar yemeği için emeği geçen idare, öğretmen ve yardımcı personelimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda, Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümü sebebiyle öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla Çanakkale Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferini Kutlama Programı düzenlendi. Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü, okulumuzda bir dizi etkinlikle anıldı. Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan programımız; şiir, Kuran tilaveti, dua, piyes, oratoryo ve öğrencilerimizin oluşturduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programın hazırlayan öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
              Kahraman şehit askerlerimizi ve büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda olumlu davranışları, güzel ahlakı ön plana çıkarmak ve artırmak amacıyla uygulamış olduğumuz ‘Ayın öğrencisi projesi ‘ kapsamında; Şubat ayında örnek davranışlarıyla ayın öğrencisi seçilen öğrencilerimiz; Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurlarımızı bizzat çalışma ortamlarında ziyaret ederek sorularını sordular, polislik mesleğini yakından tanıma imkanı buldular. Meslek tanıtım ziyaretinde bizi ağırlayan ve öğrencilerimizin sorularını cevaplayan ilçe emniyet müdürümüze ve polis memurlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle okul müdürümüz Ali Sait ABDİOĞLU, müdür yardımcılarımız Engin SÖĞÜT ve Hakkı ÇELİK okulumuzda görev yapan tüm bayan öğretmenlerin ve yardımcı personelin Kadınlar Gününü bir gül ile kutladı.

Mrt

Okulumuz öğrencileri 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle sağlıklı yaşam, bağımlılık, zararlı alışkanlıklar, sigara ve alkolün zararları, teknoloji bağımlılığı gibi konuları içeren konuşmalar yaparak, özlü sözler paylaştılar ve hazırladıkları afişlerle toplumu bilinçlendirmeye çalıştılar. Ayrıca, öğrenciler tarafından sergilenen tiyatro oyunlarıyla da mesajlarını ilettiler. Program, öğrencilerin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen müzikli gösteri ile sona erdi. Yeşilay Haftası kutlama programımız İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz ÜSTÜNDAĞ, İlçe Nüfus Müdürü Hayrettin MUTLU, Yeşilay Arsin temsilcisi Emin SEVİNÇ, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Programda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

5 Mart 2024 salı günü ilçe itfaiye ekiplerimiz tarafından okulumuzda yangın söndürme tatbikatı yapılmıştır. İlçemiz itfaiye personelleri tarafından öğrencilerimize; yangında öncelikle ne yapılması gerektiği, yangın türleri ve bu yangınlara müdahale şekli hakkında bilgi vermiştir. Daha sonra öğrencilerimiz yangının yangın tüpleriyle nasıl söndürüldüğünü izlediler. Gönüllü öğrenci ve öğretmenlerimiz de yangın tüplerini kullanarak yangın söndürdüler. Tatbikat olumlu bir şekilde sonuçlandı. İlçemiz itfaiye ekiplerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

İş ve meslek Uzmanı Öner BAYBURT tarafından 8.sınıf öğrencilerimize “Meslek seçiminde ilgi,değer ve yeteneklerin farkedilmesi” konusunda bilgi verildi. Kendisine okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Şubat ayında dersine girdikleri öğretmenlerin oylarıyla seçilen ayın öğrencilerimizi Elif Rana ŞAHİN(5-A), Akif Emir SAĞIR(5-B), İrfan ŞİMŞEK(5-C), Belinay ÇAKMAK(5-D), Nisanur KOZ(6-A), Serra AKGÜL(6-B), Eylül Zeynep ÇUKUR(6-C), Efsa ÖRNEK(6-D), Muhammed Ali ÖKSÜZ(7-A), Yunus Emre KOÇ(7-B), Muhammed Emin KOÇ(7-C), Sümeyye BAKIR(7-D), Elif YILDIZ(8-A), Yunus Emre TÜYSÜZ(8-B), Osman GÜRSOY(8-C), Elif DURSUN(8-D) tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Sözlük Özgürlüktür" çerçevesinde, okulumuzda "Deyimler ve Atasözleri Canlanıyor" etkinliği düzenlendi.Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin hazırladığı materyaller katılımcıların büyük beğenisini topladı. Öğrencilerimiz etkinlik boyunca deyimlerin ve atasözlerinin anlamlarını öğrenerek dilimizin zenginliğini keşfettiler ve bunları kendi deneyimleriyle ilişkilendirerek öğrenme süreçlerini pekiştirdiler. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz ÜSTÜNDAĞ ve ilçe daire amirlerimiz de katılarak, öğrencilerin dilimizin kültürel değerlerini anlamalarını ve günlük hayatta kullanmalarını teşvik etti. Etkinlik sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz ÜSTÜNDAĞ ve ilçe daire amirlerimiz öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdi. Kendilerine okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Arsin İlçe Tarım Müdürlüğü gıda mühendisi Uğur ŞAHİN tarafından öğrencilerimize "Güvenilir Gıda ve Hijyen Eğitimi " konularında bilgi verildi. Kendisine okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Şbt

Trabzon il geneli deneme sınavı sonuçlarına göre okulumuzda 5.sınıflarda Mesut COŞKUN(1.), Akif Emir SAĞIR(2.), Muhammed Salih BAYRAKTAR(3.), 6.sınıflarda Yusuf Mirza ARSLAN(1.), Çağan Burak BİRBEN(2.), Mustafa Uğur BAYRAM(3.),7.sınıflarda Aksel KALMUK(1.), Ahmet Kaan KERİM(2.), Hatice Ecem KELEŞ(3.), 8.sınıflarda Zehranur KERİM(1.),Alperen CEVAHİR(2.)Şenol GÜRSOY (3.) oldu. Sınıflar kategorisinde 5.sınıflarda 5-B, 6.sınıflarda 6-B, 7.sınıflarda 7-B, 8.sınıflarda 8-C birinci oldu. Okulumuz tarafından dereceye giren öğrencilerimize ve sınıflarımıza ödüller ve kupa verdik. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

"Adım Zeka İşim Oyun" projesi kağıt kalem oyunları şubat ayı turnuvasında yine öğrencilerimiz güzel bir dereceyle okulumuzu onurlandırmıştır. İlkokul kategorisi 1.Hasan Eymen BİR ( Atatürk İlkokulu) 2.M.Yusuf MEMİŞOĞLU (Atatürk İlkokulu) 3.Zeynep Eslem BİR (Atatürk ilkokulu) Ortaokul kategorisi 1.Emin Balta (Atatürk Ortaokulu) 3.M.Eren KESKİN (Atatürk Ortaokulu)1.,2. ve 3. olan öğrencilerimize madalya ve belgelerini ilçe milli eğitim müdürüz Yavuz ÜSTÜNDAĞ takdim etti. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Adım zeka işim oyun projesi kapsamında,17 Şubat cumartesi günü Fengo otelde Milli eğitim müdürümüz sayın Hasan UYGUN’un da katılımıyla öğretmenler arası kağıt oyunları turnuvası düzenlendi. Okulumuzu temsilen turnuvaya katılan ve projeye destek veren öğretmenlerimiz Filiz BİRİNCİ, Zeynep Ayar KARAÇOR ve Özlem AYAZ katılım belgelerini aldılar. Kendilerini katılımlarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.