Arsin Atatürk Ortaokulu Tarihi

Arsin ilçe merkezinde ilkokul yapılma çalışmaları 1950 yıllarında başlatılmış fakat bu çalışmalar ancak 1954 yılında tamamlanabilmiştir. Daha önce geçici bir binada eğitim-öğretim çalışmaları sürdürülmekte iken ilçenin ileri gelenlerinden Hüseyin GÜRSOY, İsmail YILMAZ (Eski Belediye Başkanı), Yunus ÖKSÜZOĞLU (Eski Belediye Başkanı), Ahmet GÜRSOY (Mahalle Muhtarı)'un girişimleriyle merkezde Arsin Merkez İlkokulu adıyla 4 derslikli, müdür ve öğretmenler odası bulunan bir ilkokul yaptırılmıştır.

Bu okul 1965 yılına kadar ilçenin ihtiyacına cevap vermiş, aynı yıl okula 3 derslik ilave edilmiştir. 1980 yılına kadar Arsin'de eğitim-öğretim etkinlikleri bu okulda sürdürülmüştür. Daha sonra ilçenin yeşilce mahallesinde yeni bir ilkokul yapılmıştır. Bu durum okulumuzun yükünü biraz olsun hafifletmiştir. Zamanla bu okulda ihtiyacı karşılayamayınca eski lise binası açılarak Cumhuriyet ilkokulu adı altında hizmete girmiştir.

Devlet millet işbirliği ile yapılan okulumuz 1954–1955 eğitim-öğretim yılından 2003–2004 eğitim-öğretim yılının 14 Ekimine kadar eğitim-öğretim hizmetini sürdürmüş olup bu tarihte yeni binasına 24 derslikli binasına taşınarak Atatürk İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yıından itibaren 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle Arsin Atatürk İlkokulu ve Arsin Atatürk Ortaokulu isimleriye hizmet vermektedir.Okulumuz 4 katlı ve kaloriferli olup ortaokul(17 derslik), ilkokul (22 derslik) toplam 39 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 Z kütüphane, 1 görsel sanatlar sınıfı, 1 spor odası, 2 idareci odası, 1 rehberlik servisi, 1 öğretmenler odası, 1 mutfak, 1 kantin, 1 kkonferans salonu, sığınak ve bunların eklentilerinden oluşmaktadır.

Yayın: 01.01.2013 - Güncelleme: 25.10.2019 10:21 - Görüntülenme: 3676